Tips dig nybörjaren

Är det dags att köpa en alldeles egen hund? Har du länge tittat med längtan i blick på grannens mysiga, roliga hund? Då är det bra att först fundera över några viktiga saker:

  • Vilken sorts hund vill jag ha? Ska det vara en sällskapshund, ska den vara bra tillsammans med barn? Är jag beredd på att gå jättelånga promenader varje dag eller vill jag ha en mindre hund som kanske inte orkar gå lika långt? Långhårig eller korthårig hund är också en viktig aspekt under denna rubrik. Hur mycket skötsel är jag beredd att lägga på hunden?
  • Hur mycket pengar harinternet-of-things-and-security-measures-you-can-take-to-build-security-into-your-iot-systems jag råd att lägga på ett husdjur? En hund kostar inte bara i inköp utan även i veterinärkostnader, försäkring och givetvis mat och leksaker.
  • Har du tid med en hund? Har du eller någon annan möjlighet att komma hem till hunden under dagen? Det är inte bra att hunden är ensam en hel arbetsdag, speciellt inte om det är en valp. Hur gör du om du ska åka på semester? Kan du ta med hunden eller skaffar du en hundvakt eller lämnar in hunden på ett hundpensionat?
  • Orkar du träna valpen så att den blir rumsren? Valpar är inte rumsrena när man köper dem utan man måste fortsätta träna dem när man får hem dem, tills de vet var de får göra sina behov.
  • Vem kan man lita på när man ska köpa en valp? Gå inte på första bästa annons du ser på nätet. Det finns många som försöker tjäna en slant på att sälja valpar utan stamtavla eller t.o.m stulna hundar finns att få tag i. Man ska alltid kontrollera bakgrunden på den person som man tänker köpa hunden av. En seriös uppfödare är med i Svenska Kennelklubben och ställer också upp efter att du köpt hunden, om du har frågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hotnews