Försäkra din bästa vän

Det är härligt att ha husdjur och för många är husdjuret det bästa sällskapet genom livet. Men olyckor kan drabba även husdjur, speciellt under högtider som jul. Med hjälp av en försäkring har du bättre möjligheter att hjälpa ditt djur när det behövs som mest.

Varför behövs en försäkring?

Att ha hund eller katt är för det mesta en dans på rosor, men de små liven kan råka ut för skador och sjukdom. Under julen är risken för olyckor förhöjd då hunden kan råka äta choklad och katten kan råka skära sig på trasiga kulörta kulor. Ett besök hos veterinären kan i det läget bli väldigt dyrt. Allt för många djurägare tvingas nämligen avliva sina husdjur av ekonomiska skäl då de inte har råd att ge djuren den vård de behöver. Ett brutet ben på en hund kan kosta 12.000 kronor, vilket är mycket pengar för de flesta. Men med hjälp av en försäkring behöver ägaren bara betala runt en tredjedel av beloppet då försäkringen täcker resten. Dock är det olika från försäkring till försäkring, så det gäller att läsa det finstilta innan man tecknar försäkring.

Här hittar du en djurförsäkring

Tack vare internet finns det nu för tiden mängder av olika försäkringar att välja mellan om man vill försäkra sitt husdjur. Om du har en hund eller katt kan du exempelvis teckna försäkring hos lassie.co som är en digital djurförsäkring. Men det finns även många andra försäkringar att välja mellan och det enklaste sättet att hitta rätt försäkring är genom att göra en google-sökning. Vilket djur man äger spelar också roll för vilken försäkring man kan välja då olika försäkringar täcker olika djur och skador. Spendera gärna en helg till att gå igenom olika försäkringar på nätet. Man vet aldrig när olyckan är framme och då är det redan för sent att teckna en försäkring.

hotnews