Fördelar med hundsele

Tyvärr fortsätter många hundägare att använda de gamal vanliga hundhalsbanden trots att de kan ha negativ påverkan på hundens hälsa. Många gånger är en hundsele ett bättre och säkrare alternativ och i vissa fall ett måste. En hundsele är varken osäker eller dyr och är definitvit betydligt mer bekväm för din hund. Även om en hundsele används istället för hundhalsband innebär det inte att du inte kan kombinera det med ett hundhalsband emellanåt. Du kan använda en hundsele när du är ute i marker och skog men välja halsband när det är dags att träna exempelvis lydnad. Om du har en hund som drar i kopplet behöver du använda hundsele för att undvika skador. För valpar, unghundar och trubbnosiga hundraser är det rekommenderat att använda hundsele. Det är bevisat att hundselar gör att en hund kan röra sig på ett mer ergonomiskt och bekvämt sätt än med ett hundhalsband.

Olika typer av hundselar

Det finns många olika typer och storlekar av hundselar. Namnet på en hundsele som exempelvis h-sele eller y-sele beror ofta på selens utseende. En h-sele är vanligtvis något billigare och har en rem runt bröskorgen samt halsen som binds samman men en rem över ryggen. Y-selen har designats med en ergonomisk form som följer din hunds kroppsbyggnad. Den används ofta som antidragsele när kopplet fäst framtill. Hundselar har fäste för koppel framtill eller baktill och ibland bägge delar. Det finns även hundselar som har fått en speciell utforming för exempelvis dragsporter. De säkerställer bland annat att hundens kropp inte kommer till skada på grund av felbelastning.

Skaffa en hundsele

Det finns som sagt olika typer av hundselar och det gäller att välja den sele som passar din hund bäst. Hos Tinybuddy.se kan du enkelt och smidigt hitta den hundsele du behöver. Företaget erbjuder ett mycket brett sortiment av olika hundselar i varierande prisklasser som alla är bekväma, skonsamma och har ergonomiskt korrekt design. Du kan välja bland världens ledande varumärken för hundselar såsom Curli, Julius K9, Kurgo, Dog Copenhagen och Hurtta. Alla hundselar som Tinybuddy säljer avlastar nacke och hals samt minskar risk för skador som lätt uppstår från plötsliga stopp och ryck. Detta är speciellt viktigt när du äger en mindre hund. Du kommer garanterat att hitta den bästa hundselen för din hund oavsett om du har en liten eller stor vuxen hund eller valp. Givetivs får du snabb frakt och 30 dagars öppet köp.

Hundsele för valp

Hundsele i valpstorlek är bästa valet för vissa hundraser såsom mopsar eftersom det finns risk för att deras ögon hoppar ut ur ögonhålan vid för stort tryck runt halsen. En valpsele är skonsam mot hundens kropp och mycket bevkäm. Som alla förstår kommer allt tryck att fokuseras runt hundens hals när du använder ett halsband vilket dessutom kan orsaka andningsproblem eller i västa fall skador på nacke och hals. En valp kommer att behöva lära sig att gå i koppel och det är rekommenderat att börja med en hundsele som är mer bevkäm. En promenad med en kopplad hund ska vara mysig samt rolig och det är därför viktigt att lära valpen tidigt hur du vill att din hund ska bete sig. En hundsele bör vara enkel att sätta på hunden och inte krånglig. En justerbar hundsele är ett bra köp för en valp vilket ger visst utrymme att växa i.

hotnews