Introducera din hund och katt

Du som äger en katt och har bestämt dig för att köpa en hund kommer ha fler saker att tänka på jämfört med andra. Det är viktigt att dina djur klarar av att bo tillsammans. För att detta ska fungera är det viktigt att du börjar med att introducera dina djur på rätt sätt.

Innan du skaffar djur bör du alltid läsa på om hur du tar hand om dem, du måste skaffa utrustning och mat samt försäkra ditt djur. För att hitta rätt kattförsäkring kan du besöka kattförsäkring.se. Hos kattförsäkring.se kan du lätt jämföra försäkringar, och att välja hundförsäkring går till på samma sätt. Så har du redan ett av djuren vet du på ett ungefär vad du måste tänka på vid val av försäkring. Men hemsidor som kattförsakring.se är bäst när du behöver lite hjälp att jämföra försäkringar.

Börja med dofter

Det första du bör göra när du ska introducera din hund till katten är att börja med dofter. Båda djuren kommunicerar en hel del genom doftmarkering. Placera djuren i olika rum och bär in leksaker eller filtar med djurens dofter så de får vänja sig. Det är viktigt att du inte tvingar någonting. Skulle något av djuren reagera på ett negativt sätt, ta bort det och försök igen senare.

Öga mot öga

När de är vana vid varandras dofter kan du ta det till nästa steg. Det är att de får se varandra. Det är dock viktigt att du använder en grind eller någonting som avskiljer djuren till en början. Det är även rekommenderat att du håller hunden kopplad ifall det är en valp, eller om den inte lärt sig att lyssna på dig.

Samma rum

När du har introducerat djuren på avstånd och de är okej med detta kan nästa steg innebära en närmare träff. Låt dem nosa på varandra. Hunden kan fortfarande vara kopplad ifall det behövs. Om det är en valp bör du dock hålla lite bättre koll på katten ifall den skulle bli aggressiv. Se även till att du håller det öppet till andra rum ifall katten skulle vilja ta sig därifrån.

hotnews