Välkommen till siten där du får ta del av allt möjligt om hundar! Allt du någonsin tänkt och lite till faktiskt.

Olika raser, brukshundar, agility och räddningshundar är saker som kan intressera s.k hundmänniskor. Om du är en hundmänniska i ditt hjärta är detta en site där du kommer att trivas.

Historia är alltid spännande och just vad det gäller hundraser finns det oerhört mycket intressant information kring hur olika raser har uppstått. Människan har en aldrig sinande fantasi och uppfinningsrikedom när det gäller att utnyttja djur och natur för sina egna syften, så och med hundar, till exempel brukshundar. “Hundar som jobbar” säger man ibland och det stämmer verkligen in på polishundar, vakthundar, jakthundar, blindhundar osv. Vad skulle människan göra utan dem?

Kennelliv är också något som kan intressera många, så det finns även sådan information att läsa. I samband med det kan det även vara intressant att lära sig om typiska sjukdomar som kan drabba hunden. Vissa raser är tyvärr mer drabbade än andra av specifika sjukdomar på grund av för mycket avel.

Funderar du på att skaffa en hund men har aldrig haft någon tidigare? Då är det av yttersta vikt att ta reda på så mycket som möjligt om hur man sköter om hundar innan man köper en. Det kostar en hel del att ha hund, vilket inte alla tänker på i glädjen över att få en liten valp. Det första man behöver göra är att komma underfund med vilken sorts hund som passar bäst, kanske också ta reda på så att du inte är allergisk!